Pagina hoofd met logo


Traditionele Chinese Acupunctuur

Het basis principe van acupunctuur is de circulatie van levensenergie. Deze energie stroomt door ons lichaam via een stelsel van meridianen, (denkbeeldige kanalen).

Door heel precies dunne naalden op het lichaam te plaatsen kan de Qi, de stroom levensenergie, beïnvloedt worden. Dit stimuleert en balanceert de beweging van het bloed, het lichaamsvocht en de werking van organen.

Bij de behandeling kan ondersteunend gebruikt gemaakt worden van afzonderlijke technieken als ooracupunctuur, Moxa, Cuppen en Guasha en dieet adviezen. Een korte verklaring vindt u hieronder in deze tekst.

Praktijk De Hazelaar gebruikt uitsluitend naalden van de hoogste kwaliteit, die uiteraard slechts éénmalig worden gebruikt.

Moxa

Moxa is een techniek waarbij de huid plaatselijk behandeld wordt met de warmte die ontstaat door het verbranden van het gedroogde kruid “Artemisia”. Deze behandeling verlevendigt de Qi, de stroomlevensenergie, maar brengt ook het bloed en het vocht in beweging.

Cuppen

Door de huid plaatselijk vacuüm te zuigen, kunnen kou en afvalstoffen opgezogen worden. Pijnklachten verminderen hierdoor. Er kan een rode plek ontstaan die na enkele dagen zal verdwijnen. Cuppen werd vroeger ook door de chirurgijn in Europa toegepast.

Guasha

Guasha is een techniek waarbij met een schraper de huid en het onderhuidse weefsel in beweging gebracht wordt. Hierdoor gaat Qi, de stroom levensenergie, en het bloed weer stromen. Afvalstoffen worden hierdoor afgevoerd. Het is verstandig om na de behandeling veel water te drinken. De behandeling levert soms wat rode of blauwe plekken op, kleine bloeduitstortinkjes, die in de loop van twee weken genezen.

Dieet-adviezen

Een dieet en een bepaalde bereidingswijze kunnen, afhankelijk van de klachten en gestelde diagnose, helpen om snel te herstellen. U krijgt daarover als dat nodig is uitgebreide informatie.


>> Direct een afspraak maken


Lid van de Nederlands Vereniging voor Traditionale Chines Geneeskunde Zhong Reg. nr: 100549006564